فضیلت و خواص سوره حمد

فضیلت و خواص سوره حمد

 

 

آثار و برکات سوره

 

دربارهٔ تشویق به شفاجویی از سوره «حمد» روایات زیادی وارد شده است که برخی از این روایات عمومی بوده و به استفاده از این سوره برای همه دردها سفارش شده و در برخی از آنها به درمان بیماری و درد خاصی ترغیب شده است.

در روایتی از امام صادق علیه السلام می خوانیم: قرائت سوره حمد موجب شفای همه بیماری ها به جز مرگ است.

پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله وسلم فرمودند: سوره حمد بر هیچ دردی خوانده نشد مگر اینکه دردش آرام می گیرد

امام صادق علیه السلام فرمودند: هرکس که بیماری به او برسد و هفت بار سوره حمد را بر خود بخواند، آن بیماری و درد از او برطرف می شود و اگر چنین نشد آن را هفتاد بار بخواند و من ضمانت می کنم که عافیت می یابد.

برای برخی بیماری ها و دردهای خاص نیز به استفاده و شفا جویی از سوره حمد سفارش شده است.

 

 

درد چشم:

 

در روایتی آمده است که: هر کس هنگام رؤیت هلال در نخستین شب ماه قمری هفت بار سوره حمد را قرائت کند از بیماری ها و درد چشم در آن ماه در امان می ماند.

 

 

رفع مسمومیت

 

از پیامبر اکرم صلی الله علیه و اله وسلم نقل شده است : «سوره حمد مایه شفای مسمومیت است»

از این سوره می توان به دو گونه در این موارد استفاده کرد؛ یکی اینکه سوره حمد را بر آبی خوانده و به بیمار بنوشانند و دوم اینکه سوره حمد را نوشته و پس از شستن از آب به دست آمده به بیمار مسموم بدهند.

 

 

دفع چشم زخم

 

پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله و سلم فرمودند: قرائت سوره حمد موجب جلوگیری از اثر چشم جنّ و انس می شود.

 

 

ایجاد برکت

 

در کلامی از پیامبر اکرم صلی الله علیه و اله و سلم آمده است:

هرکس، هنگامی که وارد خانه خود می شود، سوره حمد و توحید را قرائت نماید خداوند فقر را از خانه او دور کرده و برکت زندگی او را به حدّی زیاد می کند که به همسایگا نش نیز می رسد.

از حضرت امام صادق علیه السلام روایت شده است:‌ «هرکس سوره حمد را قرائت کند، به لطف و عنایت الهی، درهای خیر دنیا و آخرت به روی او گشوده خواهد شد.»

ختومات مجرب

از امیر المؤمنین علی علیه السلام نقل شده است:

«اگر رزق و روزی و ثروت زیادی می خواهی و دوست داری از هر بنده و آزادی بی نیاز باشی و به زودی به آرزوهایت برسی و از غل و غش و حیله در امان باشی؛ پس «فاتحة الکتاب» را بخوان که اسرار عجیبی در ان نهفته است. برای رسیدن به آرزوها و حاجت هایت، این سوره را در پنج نوبت(صبح، ظهر، عصر، مغرب و عشا) 100 مرتبه تلاوت کن.

پس ٱنچه که از عزت و مقام و حرمت می خواهی، به ٱن می رسی، و ٱن عزّتی که هیچ وقت تغییر و با حادثه های زمان کاستی پیدا نمی کند و نیز توفیق و خوشحالی مداوم به تو می رسد و از همه شرها و ناراحتی ها و ضررها در امانی. هیچ وقت تو را گرسنگی و برهنگی و جدایی یار نمی رسد، و هیچ کس به تو برای امر و نهی مسلط نمی شود، و در حفظ الهی هستی و به ٱرزوهایت در زندگی می رسی.پس اگر این ختم را همیشه ادامه دادی، شخصی به عنایت الهی به سوی تو می ٱید و تو را از دیگران بی نیاز می کند.

این طور شروع می کنی:

 پس از نماز صبح 30 مرتبه سوره حمد را می خوانی؛ بعد از نماز ظهر 25 مرتبه و بعد از نماز عصر 20 مرتبه و بعد از نماز مغرب 15 مرتبه و پس از نماز عشاء 10 مرتبه حمد را می خوانی.

در قرآن کریم آیه حضرت موسی علیه السلام «و واعدنا موسی ثلاثین لیلة و اتممناها بعشر» اشاره به این معمای ختم سوره حمد دارد.

نماز عجیب و مشکل گشا

اگر کسی به نیت قضای حاجت دو رکعت نماز بخواند و در هر رکعت 19 مرتبه بسم الله الرحمن الرحیم بگوید و بعد از ان سوره حمد را تلاوت نماید و بعد از تمام شدن نماز 786 مرتبه آیه بسم الله الرحمن الرحیم را بگوید هر حاجتی داشته باشد برآورده خواهد شد. انشاءالله

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

-از حضرت امیر المومنین (ع) روایت شده است که فرمودند رسول خدا(ص) فرمودند: خدای بلند مرتبه می فرماید: من سوره ی حمد را بین خود و بندهی خود تقسیم نمودم. پس نیمی از آن من و نیمی دیگر از آن بنده من است و هر آنچه که بنده ام از من درخواست کند به او عنایت می کنم.

 

 

زمانی که بنده می گوید (بسم الله الرّحمن الرّحیم) خداوند می فرماید: با اسم من شروع کرد و بر من لازم است کارهای او را به اتمام برسانم و در تمامی حالات او را مبارک گردانم. پس وقتی که می گوید (الحمد الله رب العالمین) خداوند بزرگ می فرماید بنده ام حمد مرا به جا آورد و دنست که تمامی نعمت هایی که پیش اوست از من است و تمام بلاهایی گه از او دور شده است به لطف من است شما را ( ای ملائکه) شاهد می گیریم که همانا تعمت های آخرت را نیز به نعم دنیای او اضافه کنم و همانطور که بلاهای دنیا را از او دور کردم بلاهای آخرت را نیز از او دفع می کنم. پس وقتی که بنده می گوید: (( الرحمن الرحیم)) خدای بلند مرتبه می فرماید شهادت داد که من رحمان و رحیمم. من نیز شما را( ای ملائکه) شاهد می گیرم که همواره از رحمتم بهره ی او را زیاده گردانم و نصیبش را از بخششم فراوان کنم. پس وقتی که می گوید: (( مالک یوم الدین)) خداوند بلند مرتبه می فرماید: شاهد می گیرم شما را (ای ملائکه) همانگونه که بنده ی من اعتراف کرد که منم مالک روز قیامت، روز حساب، حسابش را آسان می گیرم، اعمال خوبش را قبول می کنم و از سیئاتش می گذرم. پس وقتی که بنده می گوید (( ایاک نعبد)) خدای بلند مرتبه می گوید: راست گفت بنده ی من، مرا می پرستد، شاهد باشید (ای ملائکه) برای عبادتش ثوابی به او بدهم که هر کس که در این عبادت با او مخالفت کرده غبطه ی او را بخورد. پس وقتی که می گوید:(( ایاک نستعین))خدای عزّ و جل)) می فرماید: از من کمک خواست و به  من التجاء جست، شاهد باشید(ای ملائکه) کمک او می شوم و در کارش و کمکش می کنم در مشکلاتش و در روز سختی هایش دستش را می گیرم. پس وقتی که می گوید: ((اهدنا صراط المستقیم)) تا آخر سوره، خداوند می فرماید: هر چه را که خواست، به او دادم و او و او را اجابت کردم و آنچه را که آرزو می کرد به او عطا کردم و از آنچه که می ترسید به او امنیت بخشیدم. (بحار الانوار 96/226).

 

2- امام صادق(ع) فرمودند: همانا شیطان دوبار فریاد کشید؛ اوّل زمانی که خداوند رسول خود محمّد (ص) را در حالی که سال های سال پیامبری مبعوث نشده بود به رسالت برگزید و دوم زمانی که سوره ی حمد نازل گشت. (بحار الانوار 92/230- البرهان 1/41.)

 

3- امام هادی (ع) از قول پدران خویش از قول امام صادق(ع) روایت کرده اند که فرمودند: هر کس که علّت و مرضی به او رسید پس در یقه ی خویش هفت مرتبه سوره ی حمد را بخواند اگر آن مرض زائل نشد پس هقتاد مرتبه تکرار کند و من ضامن هستم که او عافیت خواهد یافت. (بحارالانوار 92/231.

 

4- امام صادق(ع) فرمودند: همواره رسول الله زمانی که کسالت به ایشان عارض می شد و یا مورد چشم زخم واقع می شدند و یا سر  مبارک ایشان درد می گرفت، دست ها را باز می کردند و سوره های حمد و ناس و فلق را خوانده و سپس دست بر چهره می کشیدند محققاً آنچه که به ایشان رسیده بود بر طرف می شد.(بحارالانوار 92/234).

 

5- سلمه بن محرز از امام صادق(ع) روایت می کند که حضرت فرموده اند: کسی که سوره ی حمد او را از درد شفاء ندهد چیزی برای شفای او کارگر نیست. (بحار الانوار 92/237-تفسیر مجمع البیان 1/18.)

 

6- امام صادق(ع)  فرمودند: اگر سوره ی حمد را هفتاد مرتبه بر مرده ای بخوانی و او زنده گشت تعجب نخواهد بود. (بحارالنوار 92/257.)

 

7- از حضرت امام جعفر صادق(ع) از پدران معصومش از قول رسول خدا(ص) روایت شده است که زمانی که خداوند متعال اراده فرمود که سوره ی حمد، آیه الکرسی، آیه شهدالله (آیه ی 18 سوره ی آل عمران). و آیه ی قل اللّهم مالک الملک (آیه ی 26 سوره ی آل عمران). و آیه بعد از آن (آیه ی 27 سوره ی آل عمران)  را نازل کند این آیات به عرش الهی چنگ زدند در حالی که بین آنها و بین خدای تعالی هیچ حجابی در میان نبود و گفتند: پروردگارا ما را به سرزمین معاصی هبوط می دهی و ما را بر عاصیان در گاهت می فرستی در حالی که ما تعلق به پاکی و قدس داریم. در این هنگام خدای سبحان فرمود: قسم به عزت و جلالم هیچ بنده ای نیست که شما  را بعد از هر نماز قرائت کند مگر این که در حضیرة القدس او را جای دهم با هر عملی که مرتکب شده باشد و به او با چشم پنهانم در هر روز هفتاد بار نظر اندازم  و در هر روز هفتاد حاجت او را که کمترینش مغفرت است بر آورده سازم و او را از هر دشمنی حفظ کنم و بر دشمنش پیروزش کنم و هیچ چیز مانع دخول او در بهشت نخواهد شد و به محض مردن وارد آن می گردد.

 

8- پیامبر خدا (ص) فرمودند: کسی که در خانه اش سوره ی حمد و آیه الکرسی را نمی خواند مگر این که از شر چشم زخم انسان ها و اجنه در امان می شود. (کنزالعمال 1/557.)

 

9- راوی از امام صادق(ع) سؤال کرد آیا مقصود خداوند در آیه 87 سوره ی حجر از سبع المثانی سوره ی حمد است. فرمود:  بله.

 

گفتم آیا ((بسم الله الرحمن الرحیم)) از آیات سوره ی حمد است فرمود: با فضیلت ترین آیه سوره ی حمد است. البرهان 1/40.)

 

منبع: درمان با قرآن و ذکر های مستحبی، تألیف: احمد رضا آقا دادی، انتشارات شهید حسین فهمید


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







تاريخ : دو شنبه 18 ارديبهشت 1391برچسب:, | 14:5 | نویسنده : رحمت |